Det skal du være opmærksom på, når du skal servere en god vin

Det er ikke altid en nem opgave, det der med at finde en god vin. Det gælder også selvom markedet i dag bugner af gode vine. For hvilken vin er god, og hvilken vin er dårlig? Og hvilken vin falder lige netop i dine smagsløg?

Det er derfor ikke altid en nem opgave, og er du ikke en allerede erfaren vinkender, ja så bliver det ikke just nemmere. For at hjælpe dig lidt på vej, til at finde en god vin, så finder du her en lille guide til, hvordan du finder lige netop den vin, der falder i smag hos dig. Det kan for eksempel være en af de populære Valpolicella vine, eller én af de mange andre?

3 gode råd

  1. Skal du servere tung og fed mad, kan du med fordel gå efter en vin, med meget syre. Syren og friskheden i vinen, vil skabe god balance til den fede mad, og på den måde, skabe en god balance i hele madoplevelsen.
  2. Har du planer om at servere en ret med høj intensitet, skal vinen have det samme. Altså her bør du vælge en vin, med god og meget smag.
  3. Vil du gerne byde på en ret, hvori der er meget sødme, skal vinen også byde på sødme. Vælger du en syrlig vin til den søde mad, vil du risikere at vinens bitterhed og syrlighed, bliver forstærket af den søde mad. Sørg derfor altid for at vælge en sød vin til den søde mad.